Institut Educació Secundària

Entrada a les aules d'Infantil

  Escola d'Educació Infantil i Primària

L’Institut Escola Torre Queralt està ubicada en el barri del Secà de Sant Pere de la ciutat de Lleida. Impartim les etapes d'Educació Infantil i Primària.

El fet de ser una escola de barri ho vivim com quelcom molt positiu que ens permet conèixer cada alumne pel seu nom, la seva història, la seva situació, conseguint una atenció molt personalitzada de la seva trajectòria i un tracte individualitzat amb cadascun d'ells, fruit del convenciment i d'una organització amb un sistema educatiu inclusiu que ho fan possible.
Volem que cada alumne se senti acollit, acceptat i estimat ja des del primer moment que trepitja l'escola. Sabem que una bona acollida predisposa positivament a adaptar-se i a aprendre. Això ho fem a partir d'una organització complexa, i diferenciada que permet el seguiment de cadascú d'acord amb el seu ritme i possibilitats. Donem molta importància a l'acompanyament tutorial i al treball en equip. Com escola fem una aposta clara per una educació personalitzada, innovadora i creativa.

El dimecres 1 de febrer de 2017, vam celebrar la inauguració com a Escola Torre Queralt, amb la presencia de la máxima autoritat educativa del País, la consellera Meritxell Ruiz, molt conscients de l’esforç que està duent a terme per millorar l’educació del País i especialment en centres de barri com el nostre. 

Des de sempre, aquest barri ha comptat amb dues escoles, però des del curs 2016-17, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va procedir a la seva fusió en un sol centre.

Pati posterior de l'escola
Avui, gràcies a la gestió del procés de la fusió, estem en una situació de veritable millora a l’escola i al barri ja que ambdues  comunitats educatives han respost amb cohesió i amb una molt bona feina tant dels processos com d’aprenentatges.

El centre constarà d’un edifici i un pati privilegiat, gràcies a les millores que es faran durant el curs 16-17. Disposarem de noves aules de P-3, P-4 i P-5, inspirades en nous dissenys educatius amables i habitables. També gaudirem d'un pati únic i singular, on les emocions, les sensacions i l'aprenentatge seran tota una aventura pels alumnes en la seva estona d'esbarjo i de classe.
L’edifici històric, anomenat TORRE QUERALT, de gust modernista, construït l’any 1917 per l’arquitecte Queralt i Rauretés el que ens ha inspirat a donar el nom a l’escola nova. La Torre Queralt ha passat per diferents vicissituts: durant un temps va “servir” d’escola i després va estar molts anys abandonada i va ser al 1970 que es va començar a restaurar. Aquesta torre està situada en un lloc privilegiat del barri del Secà, just al començament del turó.

  Benvinguts i benvingudes a l' Institut Escola Torre Queralt!


Un pati competencial

Un pati competencial